Leergang Communicatie voor het onderwijs meer informatie

Leergang Communicatie voor het onderwijs


Dagelijks heb je op allerlei manieren contact met ouders, leerlingen, teamleden en directies van andere scholen of samenwerkingspartners. Wist je dat al die contactmomenten vallen onder het vakgebied communicatie? En dat communicatie voor een aanzienlijk deel je imago als school bepaalt? Door op die manier naar deze werkzaamheden te kijken, realiseer je je hoe belangrijk het is dat alles goed op elkaar is afgestemd. Dat iedereen met wie je contact hebt, dezelfde beleving heeft bij jouw school. Een positief imago bereik je en hou je vast door communicatie tot wezenlijk onderdeel te maken van je schoolbeleid.

Leergang
Hou jij je bezig met de communicatie op jouw school? Dit voorjaar starten we met de leergang onderwijscommunicatie. Drie praktisch ingestoken bijeenkomsten In maart, april en mei op maandagmiddagen van 13.00 uur – 17.00 uur. De leergang is geschikt voor medewerkers in zowel primair als voortgezet onderwijs.

Naast theorie, leer je vooral veel over toepassing van communicatie in de dagelijkse praktijk. Ook krijg je de mogelijkheid eigen vraagstukken te bespreken. In het onderwijs zijn die er genoeg! Denk aan teruglopende leerlingenaantallen, het integreren van ouderparticipatie op school of de invoering van toekomstgericht onderwijs.

Prachtige vraagstukken die vragen om aandacht. In onze leergang leer je oprechte aandacht te geven aan niet alleen de boodschap, maar ook aan de berichtbrengers en -ontvangers. We zoeken de verbinding. Hoe vertaal je deze vraagstukken naar betrokkenen? Welke middelen zet je in - maar ook - welke tone-of-voice gebruik je? Wat is een handig moment om een boodschap bij ouders te brengen? En hoe bereik je die optimaal?

De thema’s die minimaal aan bod komen, zijn:
1. Wat is het belang van communicatie voor scholen?
Hoe bouw je een relatie op met je doelgroepen, vergroot je betrokkenheid, zorg je voor meer zichtbaarheid en hoe creëer je draagvlak. Kortom hoe integreer je communicatie in je dagelijkse praktijk door de verbinding aan te gaan.
2. Identiteit en Imago, wie ben je en hoe word je gezien?
Hoe sta je bekend, hoe groot is het gat tussen je identiteit en imago, wat is je naamsbekendheid in het verzorgingsgebied en hoe vergroot je deze? Maar ook: wat is de invloed van gedrag op je imago? En hoe kun je dat sturen of ombuigen zonder op verzet te stuiten.
3. Hoe kun je communicatie effectief inzetten?
Wat, wanneer en hoe kies je voor welk middel? Organiseer je bijeenkomsten, zorg je voor deelbare informatie en nieuws, zet je je kanalen echt open en zorg je voor oprecht passende middelen? Realiseer je dat communicatie altijd minimaal tweerichtingsverkeer is. Het is een kwestie geven, nemen en vooral delen.

Iets voor jou? Meld je snel aan! De kosten zijn € 355 voor alle drie middagen (je volgt ze in principe alle drie), inclusief advies op maat. 

Wanneer en waar

De cursus wordt gegeven bij HFCM in Hoogeveen en vindt plaats op drie dinsdagmiddagen van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Aanmelden
Aanmelden kan tot 30 maart 2019 via onderstaand formulier. Meld je op tijd aan om zeker te zijn van deelname. Neem bij vragen contact met ons op via: info@hfcm.nl. De kosten zijn €355 (ex. BTW) per deelnemer. Deze leergang geven we ook incompany. Vraag naar de mogelijkheden.

Bekijk de aanvullende voorwaarden hier.Data
• di 
2 april 2019
• di 7 mei 2019
• di 4 juni 2019

De groep
We hebben een minimum en maximum aantal deelnemers vastgesteld, groot genoeg om van elkaar te leren en klein genoeg om aandacht te geven aan specifieke vragen.


Meld je aan voor de Leergang

Communicatie voor het basisonderwijs*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Captcha: